Loviisan reissu

Vietimme mukavan viikonlopun Loviisan vanhat talot -tapahtumassa. Edellisvuosista viisastuneena päätimme yöpyä Loviisassa ja kiertää kohteita kaksi päivää. Kyllä kannatti. Nyt meillä oli aikaa myös käydä etäkohteissa. Lauantai-iltana kävelimme merenrannassa, ja yksi geokätkökin saatiin mahdutettua ohjelmaan.

Olimme liikkeellä taas koko perheellä. 1-vuotias kulki välillä kätevästi kantorepussa, välillä uinaili rattaissa. Isoveli tuumasi kotoa lähtiessä: ”Ei sinne Loviisaan. Siellä on ihan tylsää.” Suoriutui kuitenkin rankasta tahdista reippaasti, muutamaa vanhempien hermoja hivelevää kiukkukohtausta lukuunottamatta.

Keskustassa jätimme muutamia tuttuja kohteita väliin, mutta edellisvuosien suosikit, mm. Villa Jose, tsekattiin. Villa Aaltosen soppakeittiössä nautittiin lounaaksi Isännän tulista makkaragulassia, ja Tuhannen tuskan kahvila tarjosi vanhojen talojen ystävälle makoisat munkit.

Etäkohteet ihastuttivat tänä vuonna eniten. Isnäsin sahan entiset työväen asunnot, Kuusikallio ja Pihlajarinne, olivat todella kauniita ja sympaattisia taloja erikoisine kuisteineen. Ruotsinpyhtään ruukin läheisyydessä sijaitseva Rautaparta mykisti jykevällä olemuksellaan. Joroisista siirretty hirsitalo oli todella upea näky, ja talon emäntä oli loihtinut suolaisen piirakan, joka vei kielen mennessään.

Etäkohteissa ei ollut ruuhkaa, ja isäntäväellä olikin enemmän aikaa kertoilla projekteistaan. Mielenkiintoisia tarinoita kuultiin ja kokemuksia vaihdeltiin. Kiitos näille ihanille ihmisille, jotka avaavat kotinsa ovet vanhan rakennusperinteen jatkamisen hengessä. Ensi kesänä tulemme varmasti taas katsomaan, miten projektit etenevät.

Näkemisen arvoinen paikka oli myös Ruotsinpyhtään ruukkialue, jossa kiertelimme tovin ennen kotimatkalle lähtöä. Väsymystään itkevä esikoinen herätti käsityökojujen myyjien sympatiat, ja eräs heistä lahjoitti Eemelin-näköiselle pojallemme todella hienon pössykän. Kylläpä tuli vanhemmillekin hyvä mieli…

Mainokset
Published in: on elokuu 29, 2011 at 5:33 pm  Jätä kommentti  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://karoliinankammari.wordpress.com/2011/08/29/loviisan-reissu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: