Oma sauna

Saunakuvia on jo moni kysellyt. Tässä niitä vihdoin.

DSC_0566

DSC_0569

DSC_0573

DSC_0564

On se onni, kun on oma sauna. Ja puusauna nimenomaan. Entinen sähkökoppi sai jo keväällä uuden elämän, kun kiuas ja lauteet lähtivät, ja tilalle tuli kodinhoitokoppi. Valkoinen maali ja Ikean kaapit ja tasot tekivät tilasta aivan toisennäköisen. Lisäksi mies löysi saunanoven sisältä vanhan peilioven, joka sai sellaisenaan jäädä komistamaan tilaa. Mutta sitten saatiin odottaakin syksyyn, että päästiin uuteen saunaan kylpemään.

Saunan helmipaneelit käsiteltiin valkoisella Supi-saunavahalla, isännän nikkaroimat lauteet ja penkit mustalla. Hyvännäköistä tuli. Saunaan tulee vain kylmä vesi. Lämmin vesi saadaan kiukaan ympärillä olevasta säiliöstä. Mieleiset lattialaatat löytyivät tarjoushintaan. Kotitilani saunassa on ikkuna pukuhuoneeseen, joten halusin samanlaisen tähänkin saunaan, ja työmiehet sen toiveen toteuttivat, vaikka taisi se hieman hankalaa olla. Valoa ei saunan puolella ole, vaan ainoa lamppu on saunakamarin puolella ikkunan yläpuolella.

Pesuhommia varten saunalla on vanhat emalivadit, yksi niistä on muuten omasta äitiyspakkauksestani 70-luvulta. Sinkkiämpärin löysin kesällä Plantagenista. Löylykauha vielä puuttuu, muuten taitaa saunamme olla jo valmis.

Löylyt ovat lempeät, ja mukava on ollut kylpeä, vaikka kolmevuotias lähinnä ravaa koko ajan lauteilta saunakamarin puolelle ja takaisin ja vauva vaatii välillä huomionsa saunakamarin puolella. On sinne saunaan onneksi päässyt muutaman kerran yksinkin, ja eilen oli ihan luksusta, kun hiippailtiin itkuhälyttimen kanssa kylpemään lasten jo nukahdettua.

Saunakamarin puolelta tulee kuvia joskus myöhemmin. Sisustus on siellä vielä vaiheessa, vaikka vanhan penkin jo sinne löysinkin…

Mainokset
Published in: on lokakuu 29, 2010 at 2:14 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://karoliinankammari.wordpress.com/2010/10/29/oma-sauna/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommenttiaJätä kommentti

  1. Ihana sauna, Karkki!

    • Kiitos, niin se on. Hyvät löylyt, parempi mieli.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: