Shoppailua Suonenjoella

DSC_0436

Vauvan syntymän jälkeen on tullut vierailtua kotikaupungissanikin useampaan otteeseen, koska mummolassa on aina useampi käsipari sylittelemässä ja leikittämässä lapsia. Vuosiin en ole juuri Suonenjoen keskustassa käynyt, mutta teimme äitini kanssa parituntisen shoppailureissun ”kylälle”, ja kummastipa oli Suonenjokikin muuttunut edukseen. Asemakadulta löysin siellä jo toista vuotta sijainneen Romantico-sisustusmyymälän, jolla on nettikauppakin. Ihanaa sisustustavaraa, uutta ja vanhaa. Mukaan lähti paperipussillinen vanhoja pikkuleipämuotteja. Myyjä kertoi ostaneensa niitä tukholmalaiselta kirpparilta. Minä näin niissä heti joulukuusenkoristeita tai muuta tuunattavaa… Asemakadulla oli myös pari hyvää kirppistä, joilla oli sekä itsemyyntiloosseja että huonekaluja ja vanhaa tavaraa myynnissä.

Torin vieressä vanhassa Laineen tavaratalossa on nykyään sisustusliike, jossa on uutta sisustustavaraa ja sekä uusia että vanhoja huonekaluja. Alakerran varastoa muistuttava osasto vaikuttaa sellaiselta, joka kannattaa silloin tällöin käydä tsekkaamassa. Sen verran oli siellä kerrossänkyjen ja yöpöytien seassa vanhoja arkkuja, päästä vedettäviä sänkyjä, pirtinpenkkejä ja muuta talonpoikaiskamaa. Kaunis vanhoilla huonekaluilla sisustettu kahvila Aurora on samassa rakennuksessa. Lukioikäisenä Laineesta löytyi hippitytölle 70-luvun farkkuja ja ihania palloyökkäreitä. Sen jälkeen en ole tainnut rakennuksessa piipahtaakaan.

Iisvedeltä löytyy vanhan tavaran kerääjälle oikea aarreaitta. Iisveden asemalla (joka on ehkä kaunein asema maailmassa) on Sataman loisto -liike. Aseman päädyssä on liiketila, jossa myydään talon isännän kunnostamia huonekaluja, vanhoja (uusia) vaatteita ja kenkiä ja muuta vanhaa tavaraa. Kesällä auki on myös aivan Iisveden rannassa sijaitseva vanha varastorakennus, joka on täynnä huonekaluja, tavaroita, astioita ja kaikkea. Sieltä löysin pikareissullani saunakamariimme vanhan penkin, mutta ehdottomasti täytyy ensi kesänä mennä sinne taas oikein ajan kanssa penkomaan.

Mitähän muuta Suonenjoelta nykyään löytyy? Tämä reissu jäi parituntiseksi, koska mummolassa odotti parikuukautinen pikkumies seuraavaa imetystä.

Mainokset
Published in: on lokakuu 12, 2010 at 2:23 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://karoliinankammari.wordpress.com/2010/10/12/shoppailua-suonenjoella/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommenttiaJätä kommentti

  1. Tapulin kirppis puuttui!!

    • Joo, pitää käydä ensi kerralla siellä. Kävin silloin, kun esikoinen oli vauva, ja mukaan lähti silloin ainakin vanhoja valokuvakehyksiä ja muutama ihana koru. Samalla törmäsin kolmeen entiseen opettajaani, joten tuli muisteltua kouluaikoja ja vaihdettua tietoja luokkakavereista… 🙂

      • Tosiaan nuo tapulin opet taitavat olla aika hyvin perillä entisten oppilaidensa nykyelämästä;)
        Ja piti vielä sanomani, että ihania kuvia sinulla täällä…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: